' k a u p p a l a . n e t - Kauppala 2006
 
Kauppala 2006
Ohjelma
Taiteilijat
Yhteystiedot
 
På svenska
Köping
 
Kauppala 2010

Korvan ja silmän täsmäiskuja keskelle parasta kaupunkiarkea.

K A U P P A L A   2006

 

Kauppala on pyörillä varustettu kiertävä galleria ja sirkus ilman omaa telttaa, joka pöllähtää yllättäen arjen keskelle. Kauppala tapahtuu tyhjissä liiketiloissa ympäri Helsinkiä.

Kaupunkimme ostoskeskukset tai toimistokolossit lähiympäristöineen muodostavat itsellisen 2000-luvun Kauppalan. Elävät, taiteella lastatut tilat muuntuivat hetkellisesti kulttuurin käyttöön. Ne toivat uusia näkö- ja havainnointikulmia meille tuttuun arkiympäristöön. Mahdollista oli myös "vallata" hetkeksi aktiivisesti toimivan yrityksen tila, jolloin pääsimme mm. oopperaan, joka vieraili lähiön ruokakaupassa, uimahallissa tai bensan katkuisella teollisuuskolossissa.

Tapahtumat myös sekoittivat eri taiteen lajeja kuten performanssia, videoita, tilataidetta, musiikkia, draamaa sekä tanssia. Tekemisen henki yltyi keskusteluksi, puheensorinaksi, saunomiseksi teltassa aina julkisiin tyynysotiin asti. Taide valtasi tilan, ja arkisessa ympäristössä soivat heti ennalta odottamattomat mutta kaikille luvalliset, elämää rikastuttavat mahdollisuudet.

Kauppala 2006 tarjosi helsinkiläisille hetkeksi mieleenpainuvia elämyksiä, joita alueen asukkaat voivat äänestää jaloillaan osallistumalla niihin ja samalla nauttia kaupunkimme kulttuurisesta moninaisuudesta. Kauppalan tapahtumat olivat kaikille ilmaisia.

Projekti kesti joulukuun loppuun startattuaan heinäkuussa 2006. 

Kauppalan moottoroinnista vastaa kuvataiteilija Harri Kivi, jonka samanhenkinen Tervetuloa meille –projekti keskittyi  vuonna 2005 kulttuurielämysten levittämiseen yksityiskoteihin ympäri Helsinkiä. Taiteilijanimet ja ohjelmat elivät jäykistelemättömästi koko projektin ajan.

Vuonna 2007 Kauppala keskittyy vanhusten, lasten, mielenterveyskuntoutujien ja eri laitoksissa asuvien kaupunkilaisten ilahduttamiseen taiteen keinoin. Kaveria ei jätetä kun kulttuuripläjäykset suunnataan yhteisömme katvealueisiin.

Kiitos kaikille henkilöille, yrityksille ja muille tahoille jotka panoksellaan mahdollistivat Kauppalan toteuttamisen.

Päätukijat: Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta, Taiteen keskustoimikunta, Uudenmaan taidetoimikunta.
 
 
Merkopaino Oy ArtPrint ProAV Saarikko Oy Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Grok IT Oy Harri Kivi