Kauppala
Galleria
Ohjelma
Taiteilijat
Yhteystiedot
Kauppala 2010
 
Köping
 
- - - - - - -
 
Kolumnit
Vaalit 2008

Korvan ja silmän täsmäiskuja keskelle parasta kaupunkiarkea.

Kauppala on pyörillä varustettu kiertävä galleria ja sirkus ilman omaa telttaa, joka pöllähtää hyvän arjen keskelle. Jo vuodesta 2006 alkaen.

Kauppala on kuvataiteilija Harri Kiven luomus jossa hän moottorina vastaa ohjelmavalinnoista ja kuratoinneista.

Kauppalan kolmas hanke oli vuoden 2008 loppuun Hyvän mielen Galleriassa. Näyttelyiden yhteydessä järjestettiin konsertteja ja muuta taiteiden välistä ohjelmaa. Hanke toteutettiin yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Toista kertaa repun selkään pakannut ja pyörien päälle hypännyt Kauppala  näki vuonna syksyllä 2007 tosi punaista.

Vanhusten hoito oli suurten haasteiden edessä ja lasten huostaanotot olivat ennätykselliset. Mielen paranemista menestyksellisesti edistäneen Lapinlahden sairaalan ovet pantiin ajat sitten säppiin ja sisäistä rauhaansa etsineet ihmiset kärrättiin steriileihin tornitaloihin mielenpuutarhojaan hoitamaan.

Osa kanssaihmisistämme asuu perusteitta kaduilla ilman omaa kotipesää.

Kauppalan taiteilijat ottavat kantaa jalkautumalla mm. sairaaloihin, vanhainkoteihin, lastenkoteihin, päiväkoteihin ja mielenterveyskuntoutujien luokse.

Vuodesta 2006 Kauppala on haastanut eri alojen taiteilijat ja kansalaiset pohtimaan omaa tahtotilaa olla lähimmäinen hänelle, jolta ehkä puuttuu mahdollisuus nauttia taiteen hyvää tekevästä voimasta tai lämpimästä kiireettömästä kädestä.

Ajat ovat muuttuneet ja byrokraattisen kamreeritalouden kouran varaan ei pelkästään voida jättäytyä. Nyt peräänkuulutetaan 2000-luvun uudenlaista yhteisöllisyyttä. Löydä unohtamasi sukulainen, ventovieras sairaudesta tai lähimmäisvajeesta kärsivä ihminen ja jaa omaa aikaasi. Hämmästy ja ilahdu kanssa elämisen taiasta.

Monessa laitoskodissa odotetaan päivätolkulla, että edes koira tulisi käymään. Meidän yhteinen häpeämme on huolettomuutemme kääntää kylkemme ihmisiltä, jotka eivät aina voita ja paahda.

Kansalaiset! Tervetuloo mukaan, kaikki kylän miehet, naiset ja ipanat seuraavaksi Turkuun jossa Kauppalan neljäs vaihe on olla osa Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

Kiitos kaikille taiteilijoille ja muille ihmisille, yrityksille ja tahoille jotka panoksellaan mahdollistavat Kauppalan toteuttamisen.

Tukijat:
Kauppala hankkeiden tukijat vuosina 2006-2008:

Helsingin kaupungin kulttuuri -ja kirjastolautakunta
Helsingin kulttuurikeskus
Taiteen keskustoimikunta
Uudenmaan taidetoimikunta
Mielenterveyden keskusliitto
PRO Av Saarikko Oy
Merkopaino Oy
Art Print Oy
Grok It Oy
Kauppala on pyörillä varustettu kiertävä galleria ja sirkus ilman omaa telttaa, joka pöllähtää hyvän arjen keskelle. Jo vuodesta 2006 alkaen.

Kauppala on kuvataiteilija Harri Kiven luomus jossa hän moottorina vastaa ohjelmavalinnoista ja kuratoinneista.

 
 
Merkopaino Oy ArtPrint ProAV Saarikko Oy Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Grok IT Oy Harri Kivi