' k a u p p a l a . n e t
 
Kauppala
Galleria
Ohjelma
Taiteilijat
Yhteystiedot
Kauppala 2010
 
Köping
 
- - - - - - -
 
Kolumnit
Vaalit 2008

Merenpisara  

Merenpisara.

Perjantaina 9. 11. klo. 15.00 MS-Liton Palvelutalo Merenpisarassa

kirjallisuus, flamenco ja musiikki lyövät tassua.

Orvokki Autio kielii kirjailijan työstä ja lukee tuotannostaan paloja ja muusikko Roni Martin lauloi ja sävytti sydämmenvalittuaan Kaari Martinin tanssiessa flamencon myötälkieltä Merenpisaran upouuden talon ruokalassa.










Osoite:
Kaj Franckin aukio 2
Kutosen ratikka kuljettaa hyvästi perille.

Vapaa pääsy.


Orvokki Autio on lähes omassa sarjassaan oleva lukuisten merkittävien kirjojen ja näytelmien tekijä jonka ansiolista vastaa kevyesti kahdeksan äijäkynäilijän uraa.



Roni Martin on monipuolinen säveltäjä, sanoittaja, laulaja ja muusikko, jonka sävellyksiä on julkaistu neljällä äänitteellä. Martinin tuotanto kattaa sekä vakavaa että kevyttä luovaa ja esittävää musiikkia ja hän on ylittänyt rajoja omaperäisyydellään myös näyttämöteoksissa ja äänisuunnittelijana. Martinin musiikkia on kuultu mm. espanjalaisen koreografin Ángel Rojasin teoksessa ”Poemas que bailan” ja Suomessa Pentti Saarikoksen runoihin sävelletyllä taltioinnilla “Maailmasta”, joka valittiin Helsingin Sanomissa yhdeksi vuoden 2004 levyistä. Madridissa 2006 palkitussa Kerro minulle sade –tanssiteoksessa Martinin yhteistyö flamencomusiikin espanjalaisten huippujen kanssa on löytöretki uudenlaiseen tulkintaan flamencosta. Omien levytyksiensä lisäksi olennainen osa Martinin työtä on tanssiteosten musiikin luominen ja tuotanto mm. tanssiryhmä Compañía Kaari Martinille, jossa hän toimii toisena taiteellisena johtajana.

Kaari Martin on koreografi, pedagogi ja tanssija, joka aloitti klassisen musiikin ja teorian opinnot neljävuotiaana ja siirtyi flamencotanssiin kuusitoistavuotiaana 1988. Martinin esitykset perustuvat flamencon laulu- ja rytmilajien ehdottomaan hallintaan ja laajaan musiikin tuntemukseen. Olennainen osa hänen työtään on tanssiteosten musiikin luominen ja tuotanto. Koreografina Martin on etsinyt omintakeista ja uudenlaista tulkintaa ja hänen tanssiryhmänsä esityksiä on nähty useissa eri maissa, ja sen uusin ja tähän asti kansainvälisin teos Kerro minulle sade palkittiin ensimmäisenä ulkomaalaisena Madridin koreografiakilpailun viisitoistavuotisessa historiassa kolmannella palkinnolla vuonna 2006.



Takaisin