' k a u p p a l a . n e t
 
Kauppala
Galleria
Ohjelma
Taiteilijat
Yhteystiedot
Kauppala 2010
 
Köping
 
- - - - - - -
 
Kolumnit
Vaalit 2008

Konstniekka  

Konstniekka

Perjantaina 12. 10 iloitaan keskiviikkona synttäreitä viettäneen
konstniekka Aleksis Kiven runoista joita tulkitsevat loisto kollit

Juha Poikela laulu ja Petteri Sariola kitara kahden konsertin päivävauhdilla.

Klo. 14.00 Omakotisäätiön vanhainkoti, Puotilantie 3.

Klo. Roihuvuoren vanhainkoti, Punahilkantie 16.

Juhlahöpinät Harri Kivi.

Vapaa pääsy.
Tervemennoo kaik.














































Omakotisäätiö
Mäntylän vanhainkoti ja Merilän palvelutalo

VIRKISTYSTÄ ARJEN KESKELLE

Omakotisäätiön Mäntylän vanhainkodissa ja Merilän palvelutalossa asuu helsinkiläisiä ikäihmisiä, jotka tarvitsevat huolenpitoa päivittäisissä toiminnoissaan ympäri vuorokauden. Ikääntyneet kaipaavat hoidon lisäksi myös mielenvirkistystä, kulttuuria ja mahdollisuutta osallistua harrastuksiin omien voimavarojensa mukaan.

Vapaa-aikana järjestetään toimintaa, jonka tarkoituksena on tuoda vaihtelua, virkistystä ja uusia elämyksiä ikääntyneen arkeen sekä lisätä vuorovaikutusta ja yhdessäoloa.

Kuvataiteilla, musiikilla ja liikunnalla mm. on ollut toimintakykyä ja elämänlaatua ylläpitävä vaikutus. Kokoontumiset yhdessä tanssien, kuvataidepiirin tai musiikin (esim. yhteislaulujen) merkeissä vähentävät yksinäisyyttä; ryhmässä voi tavata jonkun, jonka kanssa vaihtaa kuulumisia, keskustella elämänkokemuksista, muistella, ystävystyä. Ne vanhukset, joiden luona harvoin vieraillaan, voivat löytää juttuseuraa vapaaehtoisesta ystävästä; lähimmäisestä, joka antaa hetken omaa aikaansa kuunnellen ja ollen toiselle läsnä.

Juhlat piristävät arjen keskellä ja juhlien esityksiä muistellaan mielellään, esiintyjä on tullut tänne meitä varten, mistä syntyy myös kokemus, että meidät on huomioitu. Retket suuntautuvat konsertteihin, teatteriesityksiin, museoihin, asukkaiden toivomusten mukaan. Torilla käyminen on elämys kahvitteluhetkineen. Pienetkin asiat ilahduttavat.

Lisää kaipaamme vapaaehtoisia, jotka voivat olla tuomassa iloa ikääntyneille asukkaillemme!





Takaisin